Strada Potaisa va înflori din nou, în curând

by admin

Florari chic, floriști pricepuți, producători locali vor veni între 14 și 16 iunie să transforme Strada Potaissa într-o piață de flori altfel.

Strada Potaissa este un proiect inspirat de seria de evenimente street delivery, fiind singurul de acest fel din țară care a ales o abordare tematică având la bază capacitatea florilor și a plantelor de a transforma un loc.

Scopul său este în primul rând acela de a reactiva un spațiu urban și de-ai da un sens, o întrebuințare.

Pentru prima dată, întreaga stradă Potaissa se transformă într-o piață de flori altfel, de la intersecția cu strada Napoca și până la intersecția cu strada Universității, cu închiderea traficului auto complet în zonă, cu acordul vecinilor.

„Anul trecut am demonstrat tuturor că dacă înghesui creativi în 100 de metri liniari și îi condimentezi cu flori multe și frumoase, artiști și floriști și suflet, reușești să schimbi percepții chiar dacă pe termen scurt. Așa că de data asta am mers mai departe. Mai departe de 100 de metri liniari. Strada Potaissa se transformă după multă-multă vreme în zonă complet pietonală pentru un experiment urban ieșit din tipare. Unul care propune soluții adunând în jurul său vecini și vendori și prieteni și artiști”, spune Andi Daiszler, unul din organizatorii acțiunii.

Și pentru că o stradă are nevoie de vecini Makeba, La Tevi, Visuin și DOT pun și ei umărul la transformarea străzii.

Evenimentul este organizat de Daisler Asociatia.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza