Tur ghidat dedicat sașilor organizat la Cluj-Napoca

by admin

O dată cu venirea verii, se reiau și tururile ghidate gratuite organizate de Asociația Vechiul Cluj sub denumirea „Re-descoperim Clujul”. Primul astfel de tur va fi organizat sâmbătă, 1 iunie, și este dedicat comunității sașilor. Ghid va fi Cosmin C. Rusu, doctor în istorie și cadru didactic la Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Cei care doresc să descopere o altă față a orașului sunt asteptați la ora 11 în parcarea din Piața Unirii, pe latura nordică a Bisericii Sfântul Mihail. Ei au șansa de a afla detalii despre comunitatea sașilor, care a lăsat moștenire în inima Transilvaniei, printre multe alte comori, una dintre cele mai impozante monumente istorice ale orașului – Biserica Sf. Mihail.

„Onorabili amici, reîncepem treaba cultural-turistică! În organizarea prietenilor noștri de la Asociația Vechiul Cluj și cu sprijinul financiar al Primăriei Cluj, vom organiza un nou ciclu al tururilor marca #ReDescoperimClujul. Tururile din acest an vor avea ca subiect COMUNITĂȚILE… COMUNITĂȚII Clujului. Dacă sunteți interesați și timpul vă permite, vă așteptăm cu drag la prima preumblare cultural-turistică, sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 11:00 (punct de întâlnire: latura de nord a Bisericii Parohiale Sf. Mihail). Prima comunitate despre care vom povesti este cea a sașilor”, este invitația pe care ghidul Cosmin C. Rusu a făcut-o pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza