Eleganță eco-friendly. Tânăra care face bijuterii din materiale reciclabile

by admin

Povestea a început acum 9 ani, pe când tânăra și nonconformista Carmen a locuit timp de 4 luni într-un cort Indian, experiență unică care i-a schimbat acesteia mentalitatea despre lume și a făcut-o să se apropie mai mult de natură. Acolo a început să creeze cunoscutele brățări ale „prieteniei” ca și un simplu hobby, fără să realizeze că va ajunge să-și dezvolte o adevărată pasiune din asta. Apoi, a descoperit tehnica bijuteriilor realizate din hârtie „Mi s-a părut o idee genială, fascinantă din prima, faptul că poți să refolosești un material atât de banal și să faci niște lucruri atât de frumoase”. Carmen spune că a fost  „dragoste la prima vedere” și că nu s-ar fi așteptat să facă asta 9 ani la rând și mai ales să ajungă la vânzarea obiectelor realizate chiar de ea.

 A  început să meargă la târgurile de obiecte handmade organizate în Cluj-Napoca la îndemnul prietenilor și lucrurile au evoluat treptat. Dacă la început oamenii erau reticenți și vedeau doar niște obiecte colorate, realizate din materiale neobișnuite, între timp lucrușoarele handmade au devenit o adevărată modă. „Au fost mereu păreri împărțite, oamenii fie apreciau obiectele, fie erau nepăsători, însă feedback-ul celor care îmi cumparau bijuteriile m-a ajutat să mă dezvolt din ce în ce mai mult”, spune Carmen.

Atât de mult, încât în 2017 Carmen și-a făcut un rebranding, a ales un nume mai ”catchy” pentru produsele sale și a renunțat complet la orice altă ocupație. Bijuteriile sunt realizate manual și sunt toate „eco friendly”, fiind create din materiale reciclabile precum hârtia sau cartonul. „Explorez hârtia că material alternativ în realizarea unor bijuterii originale cu impact asupra mediului înconjurător. Fiecare element de hârtie este realizat manual și este lăcuit în mai multe rânduri cu un lac protector non-toxic, pe bază de apă, devenind astfel foarte rezistent”, explică ea.  Timpul de lucru diferă de la un obiect la altul, ajungând de la câteva zile, până la câteva săptămâni, chiar luni, în funcție de concept, materialele necesare și complexitatea design-ului.

Pășind în atelierul lui Carmen descoperi o lume inedită, o lume colorată a bijuteriilor realizate manual și o persoană deosebit de talentată care și-a transformat o pasiune într-un loc de muncă, pentru că asta adoră să facă.

Antonia Țânț

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza