O zi în compania celui mai bun prieten al omului. Hiperparada animalelor la Cluj-Napoca

by admin

Peste 100 de câini din cele mai diverse rase s-au întrecut în frumusețe și probe de agilitate în parcarea unei hipermarket din Cluj, la o nouă ediție a Hiperparadei Animalelor. Vedete au fost, ca de fiecare dată, câinii de intervenție, printre care și acest exemplar de câine-lup dresat la Sibiu și care acum e cel mai bun prieten al partenerului său, dar și cel mai mare dușman al infractorilor.

”El Kan are 5 ani și este câine de intervenție. Lucrează împreună cu partenerul lui de la patru luni. A mai avut nevoie de un an de antrenament până să ajungă la stadiul lui și a urmat un curs de pregătire la Sibiu. El trebuie să prindă infractori și atacă la comanda partenerului”, l-au prezentat organizatorii.

În plus, publicul s-a putut implica în desfășurarea probelor de agilitate, spre bucuria copiilor, care au avut astfel ocazia să interacționeze cu simpaticele patrupede. Micuții au devenit ei înșiși obstacole pe traseu și la final au putut să mângâie și să se joace cu cățeii.

Pe lângă instituțiile participante, precum Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Centrului Chinologic Dr.Aurel Greblea din Sibiu sau voluntarii Asociaţiei pentru Câini de Salvare Transilvania și ai Serviciului de Ajutor Maltez, au fost prezenți și reprezentanţii şcolilor de dresaj clujene care au făcut demonstraţii de disciplină, pază, apărare, agility și au dat sfaturi şi informaţii despre dresajul canin şi programele de dresaj pe care le desfăşoară pentru clujeni.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza