Concert de muzică experimentală și atelier de sunete la Casa Tranzit

by admin

Unul dintre cei mai neconformiști artiști francezi va concerta la Cluj la începutul săptămânii viitoare. Antez va susține pe 14 mai, începând cu ora 20, un concert de muzică experimentală la Casa Tranzit.

„Bazele acestui performance (denumit Continuum- n.r.) este de a cânta în simpatie cu structura de rezonanță a sălii, sculptat de fiecare data în concordanță cu arhitectura sa specific singular. Conceptul producției rămâne deschis până la ultimul moment, folosindu-se exclusiv de proceduri și metode acustice produse de către mișcarea corpului. Prima inspirație de a produce un sunet continuu cu un instrument de percuție s-a dezvoltat printr-un proces de cercetare asupra calității acustice a spațiului de joc. Folosindu-mă de diverse obiecte am adaptat această piesă pe o tobă, care funcționează ca și un amplificator vibrațional. Pe parcursul performance-ului dezvolt o afinitate intima cu materiaIele în vibrație. Aceste vibrații sunt evaluate de trup pe diferite nivele, de a putea coordona posturi și mișcări într-un fel în care acestea încep să vibreze. Pentru a da viață acestor vibrații, folosesc din 2008 metoda circumambulației. De multe ori sunetele sunt comparate cu anumite sunete produse de sintetizatori. Defapt sunetele acustice depend foarte mult de calitatea reflective a suprafețelor din jur, și de volumul spațiului în care are loc performance-ul”, a declarat artistul francez.

Pe 15 mai, începând cu ora 17, Antez va susține la Casa Tranzit și atelierul de sunete „Percepție și interpretare”. „Acesta este un atelier modular de sunete, deschis tuturor pentru o după-amiază sau mai mult. În cadrul atelierului se vor folosi jocuri și metode pedagogice simple care stimulează funcțiile cognitive ale participanților pe diferite niveluri. Vom folosi un set de situații și instrumente simple pentru a observa și a explora părtinirea cognitivă a participanților. Aceste momente de partajare și explorare participativă sunt marcate de puncte de schimb, de înțelegere și de învățare”, a explicat Antez.

Atelierul se va desfășura în limba engleză, iar intrarea este liberă. Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie pe link-ul https://forms.gle/RFYcoXsgRhKaBV3R6, numărul locurilor fiind limitate. De asemenea, participanții sunt sfătuiți să participe la concertul susținut de artistul francez în ziua precedentă atelierului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza